Christien Gutter | Architectuurfotografie & abstracte fotografie

Transitie van Anders Verbeeld

Transitie van Anders Verbeeld

Hoe het ook al weer begon

Anders Verbeeld is in 2018 geboren. Ontstaan uit de vurige wens om meer met mijn fotografie te doen dan alleen mijn foto’s op Facebook te posten en aan mijn familie te laten zien, heb ik een traject gevolgd waarin ik mijn bedrijf heb opgebouwd.

Ik heb nagedacht over mijn business model, mijn kernactiviteiten, wat mijn kosten zijn, hoe ik aan inkomsten kan komen. Ik heb onderzocht met welke producten ik welke klanten kan bedienen en welke waarde ik ze kan leveren.

De middelen (camera, objectieven, computer en fotobewerkingssoftware) had ik al wel. Een website heb ik zelf gebouwd. Dat kostte wat inspanning, maar ik was tevreden over het resultaat.

Ik had een leuk project bedacht om in contact te komen met mijn belangrijkste doelgroep, namelijk architecten.

Mijn bedrijf bestond!

Kortom, naast nog vele andere voorbereidende activiteiten was ik zover, ik startte Anders Verbeeld en zette me in de markt als architectuurfotograaf, mijn bedrijf bestond.

Als snel kreeg ik een opdracht en er volgden meer. Best wel een droomstart moet ik bekennen.

Maar toen begon er wat te knagen.

Ik had me gericht op architectuurfotografie, omdat ik altijd al bezig was met het fotograferen van lijnen, patronen en structuren. Het liefst op een beetje een andere manier. Zeg maar gerust dat ik eigenlijk graag abstracte foto’s maakte.

Wanneer een opdrachtgever een gebouw, zijn ontwerp, gefotografeerd wil, dan moet het resultaat juist herkenbaar zijn. Geen probleem, doe ik ook graag.

Gaandeweg merkte ik dat mijn abstracte fotografie wat in de onderdrukking kwam.

Tijd voor actie!

Abstracte fotografie

Ik ben in 2019 een cursus bij de Academie voor Abstracte Fotografie gaan volgen en deze heb ik onlangs afgerond.
Het was mij daarna volledig duidelijk geworden, ik ben niet alleen architectuurfotograaf of alleen fotograaf van abstracte beelden, ik ben het allebei! En ik wil het allebei!

Transitie

Ik ben de afgelopen tijd bezig geweest met de transitie van Anders Verbeeld naar Anders Verbeeld 2.0.

Ik fotografeer in opdracht, maar ik maak ook vrij werk. Mijn vrije werk bestaat voornamelijk uit werk met lijnen, patronen en structuren, zowel architectuurfoto’s als abstracte kunstwerken. Maar een prachtig natuurlandschap mag ik op zijn tijd ook graag fotograferen hoor.

Ik heb mijn website onder handen genomen. Ik toon er veel meer vrij werk en ben ook webshop gestart.

Kunst kopen

Ja heus, een webshop!

Ik verkoop mijn foto’s afgedrukt op aluminium di-bond, in verschillende formaten. Het is een heel fijn materiaal wat kant en klaar wordt afgeleverd. Er hoeft geen lijst meer omheen, een ophangsysteem zit er bij, de verzendkosten zit bij de prijs inbegrepen, kortom het is helemaal af. 

Maar je kunt mijn foto’s ook als Fine Art poster bestellen op een heel mooi mat afgewerkt materiaal. Of bestel een unieke set onderzetters !

Niet al mijn vrije werk bied ik aan in de webshop. Simpelweg omdat het anders teveel wordt. Maar mocht je een mooie foto van me hebben gezien die je zou willen bestellen, vertel het me en ik ga het regelen.

En hoewel ik de foto’s op een beperkt aantal materialen en afmetingen aanbied, zijn er natuurlijk andere opties. Maatwerk is altijd mogelijk!

Stil

Je snapt nu vast waarom je het laatste half jaar niet veel van Anders Verbeeld hebt gehoord of gezien. Ik was druk. Druk met mijn cursus en daarna met deze transitie.

Maar, ik ben er weer!

Helemaal klaar voor jouw opdracht of bestelling!

Delen? Graag!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

5 gedachten over “Transitie van Anders Verbeeld”