Christien Gutter | Fotograaf van abstract, architectuur en ander werk!

Over Christien

Architectuurfotograaf Christien Gutter

Wie ben ik?

Vroeger kon ik mezelf goed vermaken. Ik tekende plattegrondjes van huizen. En richtte die dan op mijn manier in. Het zag er altijd strak en gestructureerd uit.
Bij het kiezen van een studie begon mijn oriĆ«ntatie dus ook bij binnenhuisarchitectuur, maar ik was bang dat ik daar niet kunstzinnig genoeg voor was. Vervolgens dacht ik aan bouwkunde, maar dat leek me weer te technisch. Toen werd het bedrijfskunde, kon ik tenminste nog heel veel kanten mee op….
Na mijn studie ben ik aan het werk gegaan en vervulde ik diverse functies, want voor mijn gevoel moest ik nog zoveel leren. Ik moest ervaring op doen vertelde ik mezelf. Of was ik ergens naar op zoek?

Al die tijd fotografeerde ik. Eerst met een heel eenvoudig cassettecameraatje en nu met een digitale spiegelreflexcamera. Ik volgde cursussen, workshops en masterclasses, maar experimenteerde vooral zelf ook veel.

Pas veel later ontdekte ik de rode draad in mijn fotografie: lijnen, patronen en structuren.
Als kind wist ik dus al heel goed wat mij boeide!

Mijn hart ligt bij het fotograferen van onderwerpen waar lijnen, patronen en structuren in te ontdekken zijn en die dan op zo’n manier vast te leggen, dat je pas na een tweede blik ontdekt wat het onderwerp eigenlijk is.
De ultieme uitdaging voor mij is: het vastleggen van een prachtig architectonisch ontwerp, maar dan wel anders verbeeld.

Abstract?

In 2020 heb ik mijn cursus Abstracte Fotografie afgerond. Hiermee ga ik nog een tandje dieper. Mijn vrije werk ging al vaak de abstracte kant op. Maar nu is mijn vizier niet meer alleen gericht op architectuur, maar ook op abstracte fotografie!

Delen? Graag!