Over Christien

Architectuurfotograaf Christien Gutter

Mijn verhaal

Als kind kon ik mezelf goed vermaken. Ik tekende plattegrondjes van huizen. En richtte die dan op mijn manier in. Het zag er altijd strak en gestructureerd uit.

Bij het kiezen van een studie begon mijn oriëntatie dus ook bij binnenhuisarchitectuur, maar ik was bang dat ik daar niet kunstzinnig genoeg voor was. Vervolgens dacht ik aan bouwkunde, maar dat leek me weer te technisch. Toen werd het maar bedrijfskunde, kon ik tenminste nog heel veel kanten mee op….

Na mijn studie ben ik aan het werk gegaan en vervulde ik diverse functies, want voor mijn gevoel moest ik nog zoveel leren. Ik moest ervaring op doen vertelde ik mezelf. Of was ik ergens naar op zoek?

Al die tijd fotografeerde ik. Als kind met een heel eenvoudig cassettecameraatje en nu met een digitale spiegelreflexcamera. Ik volgde cursussen, workshops en masterclasses, maar experimenteerde vooral zelf ook veel.

Pas heel veel later ontdekte ik de rode draad in mijn fotografie: lijnen, patronen en structuren.

Als kind wist ik dus al dondersgoed wat mij boeide!

Mijn hart ligt bij het fotograferen van onderwerpen waar lijnen, patronen en structuren in te ontdekken zijn en die dan op zo’n manier vast te leggen, dat je pas na een tweede blik ontdekt wat het onderwerp eigenlijk is.

De ultieme uitdaging voor mij is: het vastleggen van een prachtig architectonisch ontwerp, maar dan wel anders verbeeld.

Mijn missie

Ik hou van structuren, lijnen en patronen; zowel in het dagelijks leven als in de fotografie.

Je komt ze overal tegen. 

Ik hou er van omdat ze me een gevoel van ordening, structuur en duidelijkheid geven. Dat is precies wat bij mij past.

Ik wil de schoonheid hiervan graag uitdragen op een manier zoals ik die zie.

En verder

Ik ben geboren en getogen in West-Friesland, woon in Hoorn, ben getrouwd en moeder van 2 volwassen zoons.

Naast mijn fotografie werk ik parttime als business analist.

Pagina delen? Graag!